Badrum

Badrummet är en viktig del i varje människas hem. Rummet fyller många funktioner och bör därför inte underskattas eller prioriteras bort när man talar om ett hem. Ett badrum bör vara en rofylld plats där du lätt kan hitta dina hygienartiklar såsom tandkräm, hårborste, tvål eller kanske smink. Det är därför viktigt att planera när man bygger, renoverar och/eller inreder badrummet, så att man får ut det bästa av hemmets kanske viktigaste rum.

Olika badrum

Badrum kan se ut på många olika sätt och ha olika funktioner, beroende på vems hem man befinner sig i och vad den personen har för behov och smak när det gäller inredning.

badrum

En person med många badrumsartiklar och ett behov av att snabbt och enkelt hitta det han eller hon söker efter har till exempel antagligen mycket förvaringsutrymme i badrummet, såsom skåp, hyllor och lådor. Någon som däremot inte har samma behov av förvaringsutrymme utan tycker att det är viktigare med stil och känsla kan ha inrett badrummet med annorlunda färger och dekorerat golv och väggar med prydnadsartiklar. Andra lägger inte så stor vikt vid att badrummet är anpassat efter deras personlighet och behov utan ser det mer som ett rum som helt enkelt bara finns där. Oavsett vilken din personlighet är finns det garanterat ett badrum som passar dig.

Inspiration badrum

Det kan vara svårt att veta hur man egentligen vill att badrummet ska se ut och vilka detaljer man vill fokusera på. Istället för att gå runt och fundera tills huvudvärken kommer smygande kan man alltid försöka hämta inspiration och låta idéerna komma av sig själva. Inspiration till badrum kan hämtas på många olika platser. En bra källa är internet, där du kan söka efter precis det du letar efter och det som passar dig. Ett annat alternativ är att titta i en inredningstidning eller beställa en katalog från företag som specialiserar sig på badrum. Där kan du ofta både titta på bilder och läsa artiklar om vad du kan göra för att förbättra ditt badrum. Ett tredje alternativ kan vara att besöka vänner och hämta inspiration från deras badrum, eller hålla utkik efter utställningar och föreläsning som behandlar just badrum. Det finns många olika ställen att hämta inspiration på, men kom ihåg att göra badrummet till ditt eget, istället för att kopiera ett annat badrum rakt av. Det är din smak och dina behov som ska styra utseendet av ditt badrum.