Körkortsteori

Körkort

Det billigaste sättet att ta körkort på är att övningsköra privat och läsa in körkortsteorin på egen hand. Det är dock inte alltid den bästa lösningen om man vill ta körkort snabbt. Det är en lägre andel som klarar av att ta körkort bland de som bara övningskör privat jämfört med de som läser till körkort på en trafikskola. Den bästa lösningen brukar vara att blanda körlektioner på en trafikskola med privat övningskörning. Då kan man lära sig alla moment på trafikskolan och sen träna in dem privat.

En risk med att bara övningsköra privat är att man riskerar att lära sig ett felaktigt körsätt. Även om ens privata handledare är en rutinerad bilförare betyder det inte att handledaren är en duktig körlärare. Är det dessutom många år sedan handledaren själv tog körkort så är risken stor att handledaren glömt visa detaljer eller att det tillkommit nya moment som krävs för att klara av uppkörningen idag. Tar man regelbundet körlektion på en trafikskola så fångar man snabbt upp eventuella fel man gör och riskerar inte att lära in ett felaktigt körsätt. Har man en gång lärt sig ett sätt att köra på så är det svårt att vänja sig av med senare. Tag därför regelbundet körlektioner på en trafikskola så får du ditt körkort snabbare.

Körkort

Körkortsteori

Det räcker inte med att klara uppkörningen för att ta körkort. Man måste även klara av teoriprovet. Förutom att övningsköra på en trafikskola så kan man även läsa körkortsteori där. De flesta trafikskolor har teoripaket med vanligen tio teorilektioner. Detta är en bra resurs för de körkortselever som behöver hjälp med att läsa in körkortsteorin. Men många körkortselever klarar inte av att läsa  körkortsteorin på egen hand. Det brukar vara lämpligare att spara in pengar på körkortsteorin än att spara pengar på körlektioner.

Förutom att läsa körkortsboken så finns det massor av resurser på nätet för den som vill läsa in körkortsteori gratis. Många körkortselever klarar som sagt av att läsa in körkortsteorin på egen hand så för dem finns det ingen anledning att kasta bort pengar på dyra teorilektioner på trafikskolan. Men en del elever behöver trafikskolans stöd och då ska de självklart använda de resurser som trafikskolan tillhandahåller. Förutom körkortsteori finns det massor av sidor på nätet som har gratis teoriprov som man kan träna upp sina kunskaper på samt även testa hur pass redo man är för det riktiga teoriprovet. Genom att läsa körkortsteori och öva på teoriprov på nätet kan man snabbt ta ett billigt körkort. När man har övningskört tillräckligt och läst in körkortsteorin är man förhoppningsvis redo att ta körkort.