Övervikt

Övervikt är någonting som ständigt växer i Sverige och världen över. Det kommer förmodligen fortsätta i den takten om inte någonting drastiskt snart händer vilket inte är särskilt troligt. Idag är det mycket enklare att bli överviktig än vad det var 100 år sedan på grund av människans nya livsvanor. Många människor sitter still allt för länge varje dag och tränar inte alls. Och på det brukar de äta flera gånger per vecka onyttig mat och snacks. Detta beror på att många människor växer upp i en miljö där det redan är överviktiga människor och tar över deras vanor. Detta är särskilt vanligt beteende hos barn med fetma. Det lär sig efter sina föräldrar hur man ska äta och bete sig.

Övervikt

Man kan ta reda på om man är överviktig genom att räkna ut sitt BMI-värde. BMI värde är någonting som används världen över och står för Body Mass Index. Dela din vikt med din längd och dela det sedan på två. Det är ett väldigt enkelt att ta reda på vare sig man är överviktig eller ej. Om man är yngre än tjugo år bör man inte använda sig av denna metoden då den till stor säkerhet inte komma stämma för att den är inte anpassad för barn eller ungdomar som växer för fullt. Vill man ta reda på om man är överviktig och är under tjugo bör man istället kontakta en doktor. Detta antingen privat eller hos en vårdcentral.

Bristningar är någonting som ofta uppstår hos människor som är överviktiga. Dessa kan man få bort genom att genomgå en laserbehandling. Länge har det snackats om hur krämer och liknande produkter ska fungera mot bristningar men detta stämmer inte enligt studier som säger det absoluta motsatta.