Tvätta fönster grundligt

Solens strålar och de långa ljusa dagarna är verkligen härliga, ända tills de skiner på fönstren och visar hur smutsiga de är. Fönstertvätt är det många som drar sig in i det längsta för att behöva göra och det finns väl ingen annan städning som det finns så många husmorstips för. Tidningspapper, gamla tröjor och mirakelkurer, listan kan göras oändlig. Fast det finns faktiskt bra hjälpmedel för att få rena fönster utan några ränder. Dessutom är det skönt då fönstren är nyputsade. Det ser mer inbjudande ut för de som passerar, för att inte tala om att kunna se klart då du tittar ut.

Tvätta fönster

Rengöringsmedel

Det finns massvis med olika rengöringsmedel som lovar både det ena och det andra. Enligt reklamen så räcker det med att spruta och sedan ta en trasa för att torka av och du har därefter ett gnistrande rent fönster. Detta fungerar sällan, utan det krävs gnuggning, vatten eller halva flaskan av mirakelmedlet, fast det beror även på hur skitiga fönstren är. Många gånger är diskmedlet mycket bättre än vad medel avsedda för glas är. Det finns även bra medel som gör fönstret mer gnistrande än ett vanligt diskmedel.

Hjälpmedel

Det finns även bra trasor av moderna material som gör rutorna skinande rena, dessa fungerar både på bilrutor och  på fönsterglas. En fönsterskrapa gör så att du slipper ränder på rutan. Det kanske allra bästa hjälpmedlet är en fönsterputsmaskin. Du bara drar den över rutan så fixar den både smutsen, glansen och ränderna.

Musik eller talböcker

För att göra fönsterputsningen roligare går det att lyssna på musik eller varför inte en talbok. Eftersom du befinner dig på samma punkt en längre tid går det alldeles utmärkt att ta dit radion om det inte finns möjlighet att lyssna direkt från mobilens hörlurar.