Vad ska man tänka på när man överväger att sätta in löshår?

Att sätta in löshår idag går mycket fort och är även relativt billigt, vilket gör att allt fler börjar göra detta. Innan man skaffar en hårförlängning finns det dock flera saker man bör tänka på och känna till, här kommer en lista på några av dem:

Vill du ha äkta eller syntetiskt hår?
Om du vill ha i din hårförlängning länge, är äkta människohår alltid det bästa valet, men det kostar betydligt mer än syntetiskt hår. Syntetiskt hår passar dig som endast vill ha i löshåret under en kortare period.

Vill du ha handgjorda längder eller maskinvävda längder?
De handgjorda längderna görs i så fall av din frisör, som anpassar dessa till ditt huvud. Detta ger i regel ett betydligt mer naturligt intryck, men kostar också betydligt mer. Maskinvävda längder är billigare, men passar inte alla personer, eftersom fästena då kan synas tydligare.

Vilken hårtyp passar dig bäst?
Detta beror enbart på vilken hårtyp du har själv idag, då hårtypen på löshåret givetvis ska matcha ditt eget hår så gott det bara går. Du måste därför analysera ditt eget hår (eller låta en frisör göra detta år dig) för att kunna avgöra vilken typ av löshår du egentligen bör ha.

Hur mycket vill du förlänga håret?
En del vill nämligen förlänga sitt hår otroligt mycket, och detta kan i så fall bli svårt. Ju kortare löshår du vill ha, desto lättare blir detta att åstadkomma, men om du vill förlänga håret väldigt mycket, bör du vara beredd på att detta kan bli mer tidskrävande och dyrare.

Detta beror på att väldigt långa hårlängder ofta blir så pass tunga att resultatet inte blir bra, och de kan även slita på ditt eget hår en hel del, samt lossna enklare, så för att undvika detta krävs i så fall en hel del åtgärder av frisören.

Du bör aldrig försöka sätta in väldigt långa och tunga hårlängder på egen hand, om du inte har lång erfarenhet av löshår, då resultatet av detta bland nybörjare sällan blir bra.

Vilken fästmetod föredrar du?
För att fästa löshåret i det egna håret kan flera olika fästmetoder användas, och de har alla sina specifika fördelar och nackdelar. Innan du bokar tid för hårförlängning bör du därför läsa på om olika fästmetoder, och hur länge du kan förvänta dig att en förlängning sitter i med varje metod. Olika fästmetoder är dessutom olika känsliga för t.ex. shampoo och liknande, och de syns även olika mycket bland själva håret, vilket gör att alla föredrar olika gällande detta. Även kostnaderna skiljer sig åt en hel del, då dyrare material används i samband med en del fästmetoder än vid andra.

Information om olika fästmetoder är enkelt att hitta via nätets sökmotorer. Du kan även rådgöra med din frisör kring detta om du föredrar det. Frisörer har lång erfarenhet av att rekommendera både olika typer av billigt löshår och fästmetoder och kan därför göra en professionell bedömning av ditt eget hår för att avgöra detta.