Tvätta och torka fönster – helgens aktivitet!

I helgen hälsade vi på min gamla farmor uppe i Stockholm. Vi brukar åka dit och hälsa på henne med jämna mellanrum, dels för att umgås, men också för att hon behöver hjälp med vissa saker. Nu i helgen stod tvätta fönster på schemat. Inte världens roligaste aktivitet men det var något hon pratat om länge att hon vill ha hjälp med.

Fönsterputs – Stockholm

Jag har länge försökt övertala farmor om att anlita ett företag för att hjälpa henne med fönsterputs. Stockholm har en mängd med olika företag som erbjuder just denna tjänst. Julias Städservice är ett företag jag blivit tipsad om som tydligen ska vara en av de bättre städfirmorna när det gäller just fönsterputs. Stockholm har ändå rätt många firmor kan jag säga! Jag besökte deras hemsida för att läsa mer så att jag kunde sälja in denna idé till farmor. Jag hittade även denna film som jag vill dela med mig av om det är fler av er som vill anlita ett företag för fönsterputs!

Hemstädning i Stockholm

När jag ändå var i tankarna på att anlita hjälp till farmor så kikade jag också på ytterligare saker hon kan få hjälp med i hemmet, som t.ex. hemstäd. Det visade sig att Renthusstockholm.se även erbjuder hemstädning i Stockholm, perfekt tänkte jag! När jag läste recensioner på deras hemsida så var majoriteten av alla deras kunder nöjda med deras hemstäd.

Farmor hade verkligen behövt mer avlastning och hjälp hemma, så jag bestämde mig för att berätta för henne om mina planer med fönsterputs och hemstäd. Men dessvärre så ratade hon idén helt och hållet, hon ville prompt att vi skulle göra det åt henne i stället. Hennes ord är vår lag, så det var minsann bara att sätta i gång.

Hur tvätta fönster? Farmor tipsar!

Nog för att farmor inte orkar hjälpa till att rengöra och torka fönster, men hon har minsann en massa bra knep! Hon har ju trots allt några års erfarenhet mer än vad jag har. Jag tänker att jag kan dela med mig av hennes tips för att torka fönster här nedan:
  • Bort med fönsterputs – tvätta fönster med en droppe diskmedel i stället!
  • Ättika är effektivt för att ta bort ränder som skapar på fönstret
  • Håll din skrapa ren hela tiden, rengör den efter varje drag
  • Dra skrapan uppifrån och ner
  • Använd inte tidningspapper som många säger är bra!
Gissa om farmors tips gjorde susen när vi tvättade hennes fönster? Resultatet blev stålande, men det bästa av allt var nog att farmor blev så glad och tacksam. Lycka till med era fönster!