Köpa klocka på nätet – tänk på detta

Jag och min kille har precis köpt oss varsin klocka! Vi har tänkt på det länge men inte riktigt hittat något som passar oss. Vi kände inte heller för att springa i affärer nu och därför valde vi att köpa klocka online. Det var supersmidigt och nu får vi hem leveransen inom några dagar!

Detta bör du tänka på

Att köpa en klocka kan vara dyrt och därför bör du tänka igenom ditt val innan du beställer en. När jag köper en klocka så vill jag vara säker på mitt val, då jag planerar att ha klockan i många år. Jag vill också att det ska vara en klocka som har bra kvalitet och att företaget jag köpt av ska kunna hjälpa mig vid behov.

Innan jag delar med mig av mina tips på saker man bör tänka på när man ska köpa klocka på nätet så vill jag bara berätta om en sak jag lärt mig. I veckan frågade jag min kille ”Vilken arm ska man ha klockan på?” Då skrattade han och svarade snabbt tillbaka ”Vet du inte det? Alla vet väl att man har klockan på vänster arm?” Jag var då tvungen att Googla detta för att vara helt säker. Och vet ni vad, det visade sig att man faktiskt kan ha klockan på höger hand också! Men enligt regler så är det bara kungligheter som har den på höger hand. Främsta anledningen till att vi egentligen har klockan på vänster arm är för att det är mer funktionellt och praktiskt. Lite kul info om ni frågar mig!

Att tänka på inför köp:

  • Mät din handled så storleken blir rätt
  • Vill du ha ett speciellt märke på klockan? 
  • Vill du ha en klocka i guld/silver eller annan färg?
  • Ska det vara en traditionell klocka eller har du andra krav?
  • Kan företaget hjälpa dig om klockan går sönder? 

Mitt köp av damklocka

Eftersom jag valde att köpa klocka på nätet så har jag satt mig in lite i denna klockvärld. Jag har besökt flera olika sidor för att jämföra klockor för att hitta någon som passar mig. Jag ville ha en damklocka som är i guld och som inte är allt för stor. Urmakarna var till slut det företag där jag köpte min damklocka. Jag fastnade direkt för deras sortiment, då de har allt från stora och små klockar till mer funktionella. De erbjuder dessutom garanti och öppet köp, vilket gjorde mitt köp av damklocka lite tryggare. Jag är så nöjd över detta val!

Olika typer av klockor

Det finns som sagt mängder av olika typer av klockor. Och det är de som jag verkligen tycker är kul! Beroende på om du är sportintresserad, gillar mode eller funktion så finns det en passande klocka för dig. Här nedan får du lite förslag på olika sorters klockor:
  • Vattentäta klockor
  • Pulsklockor/träningsklockor
  • Klockor med metalband
  • Klockor med läderband
  • Klockor med stora/små urtavlor