Att tänka på när man vill förlänga håret

Jag går i tankarna på om jag ska förlänga håret och sätta i löshår själv. Dels för att jag vill få längre hår, men också för att få det mer fylligt. Jag har därför gjort lite research över tips och knep, samt om det verkligen är värt att göra det själv. Jag delar med mig av all information jag hittat, kanske kan det hjälpa någon av er med!

Sätta i löshår själv

Att sätta i löshår själv kan låta enkelt, men vad jag förstått så är det lite klurigt om man vill ha ett ordentligt resultat. Det finns olika tekniker för hårförlängning och det jag fastnade mest för var tejp-löshår. De är enkla att sätta fast och tejp-fästena syns inte så tydligt i håret, vilket jag verkligen inte vill att de ska göra. Det verkar också vara en metod som gör att det inte kliar så mycket i håret som andra hårförlängningar kan göra. Dessutom kan man välja bland mängder av olika färger så att man får den som matchar sin hårfärg.

Är syntetiskt löshår bra?

Jag har läst mycket om syntetiskt löshår då det verkar vara den vanligaste typen av löshår. Syntetiskt löshår verkar också finnas i olika varianter, beroende på om man vill förlänga hela håret. Vill man inte förlänga hela håret finns det hästsvansar, hairbuns och löshår till luggen. Perfekt om man bara vill göra en liten förändring om ni frågar mig! Något annat bra jag hittade om denna typ av löshår är att det är ett bra alternativ för nybörjare och om man inte vill ha i sitt löshår varje dag. Bra va?

Förlänga håret själv – tips

Jag hittade lite tips på saker att tänka på när man ska förlänga håret själv. Jag tänker att det säkert är fler än jag som är lite osäker på detta, därför delar jag med mig av det jag hittat! 

  • Var noggrann med val av hårfärg, bolla med vänner eller en frisör  
  • Tvätta håret innan du sätter i hårförlängningen 
  • Ta hjälp av någon
  • Se till att håret är helt torrt när du börjar 
  • Tvätta inte håret inom 2 dygn efteråt 

Hårförlängning hos frisör

Innan jag började min research var jag helt inställd på att sätta i löshår själv. Men nu när jag läst på om det är jag ändå lite inne på att gå och göra det hos en frisör, eller i alla fall få hjälp med en konsultation inför min hårförlängning. Jag hittade hairtalk.se som erbjuder hårförlängning i olika hårfärger och material. Jag läste även på deras hemsida att de har salonger runt om i Sverige som erbjuder konsultation för hårförlängning. Jag tror att jag kommer att satsa på det då jag känner mig lite osäker på val av hårfärg.

Hairtalk erbjuder

  • Hairband i olika utföranden
  • Konsultaion inför hårförlängning
  • Frisörsalonger runt om i Sverige
  • Hårprodukter online
  • Hårförlängning-utbildning