Låna pengar till aktier

Är det bra att låna pengar till aktier? Kan man göra det? Och hur gör man? Många frågor på en gång här. Jag har nämligen börjat sätta mig in i aktie-världen! Häng med så kan vi lära oss lite tillsammans! Det är ju trots allt något som bara blir alltmer populärt!

Kan man låna pengar till aktier?

Jag har förstått det som att det inte är helt ovanligt att faktiskt låna pengar till aktier. Att köpa aktier är ju en form av investering och beroende på hur mycket pengar man vill lägga in i sina aktier, så kan man ju vara i behov av att låna pengar från banken. Det är helt tillåtet att låna pengar till aktier, även om det kanske inte känns helt moraliskt rätt. Det är många banker som erbjuder denna typ av lån och vad jag sett så får man helt enkelt ta kontakt med sin bank för att se om de erbjuder detta.

Hur går det till?

Jag hittade en sida där man kan jämföra olika lån av aktier. Där fick jag även svar på viktiga frågor som ränta på lånet. Lånets omfattning som du vill göra beror mycket på hur mycket pengar man lägger in och hur snabbt/långsamt man vill betala tillbaka pengarna. Hos Avanza så kan man investera i olika aktier och där kan man låna pengar för att kunna investera i de aktierna man vill ha. De har något som kallas för superlånet och då kan du låna pengar direkt genom att ansluta ditt BankID.

Varför är detta bra?

Att låna till aktier har några fördelar. Den största fördelen och anledningen till att många gör de är för att de ger högre avkastning på aktierna. Din investering kan då bli värd mer genom att du lånar en högre summa med pengar som du investerar i aktier. Om man dessutom lånar pengar med en bra ränta så kan denna investering vara mer värd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *