Goda drinkar – på krogen & hemma

Är det någon mer än jag som älskar att blanda drinkar hemma? Skiktade drinkar tycker jag är extra roligt då de är så fina att bjuda på. Jag är verkligen en riktig drinkälskare, därför vill jag dela med mig av lite tips till er! Jag tänkte först dela med mig av hur du enkelt kan göra drinkar hemma och ge tips på olika drinksorter. Du får även tips på goda drinkar på krogen!

Gör drinkar hemma

Att göra drinkar hemma behöver inte vara jobbigt. Se bara till att du har köpt in alla ingredienser som du behöver och att du har de redskap som behövs. Längre ner på denna sida kan du läsa mer om vilka drinkredskap som är vanligast att använda. Det finns flera varianter av drinkar, här nedan listar jag de vanligaste typerna.

Kaffedrinkar

Detta är något som jag älskar och som jag ofta bjuder på! Det går att göra olika kaffedrinkar både med och utan alkohol, beroende på vad man vill ha. För er som vill lära er att göra olika kaffedrinkar så vill jag tipsa om kaffeinformation.se. Det är en hemsida som ger dig all information du behöver om kaffedrinkar, recept, tips och information om drinkarnas historia. Fördelen med olika kaffedrinkar är de oftast inte kräver så mycket ingredienser och drinkredskap.

Tips på olika kaffedrinkar

Tropiska drinkar

Tropiska drinkar är för de som gillar mer sura och exotiska drinkar. Jag älskar att dricka dessa under sommaren då de är väldigt fräscha och somriga i färgen. Tropiska drinkar går med fördel att göra utan alkohol för de som vill det. De är även väldigt enkla att göra, men kan i vissa fall kräva en del ingredienser. Fördelen med tropiska drinkar enligt mig är att de ofta serveras i fina och unika glas, och de är väldigt fina till utseendet.

Tips på tropiska drinkar

Skiktade drinkar

Skiktade drinkar är lite svårare att göra, men helt klart värt ansträngningen. Att en drink är skiktad menas att den har olika lager med ingredienser/färger. Man kan säga att det är som en slags lager på lager drink. Dessa drinkar är väldigt kul att bjuda enligt mig, då de visar att du ansträngt dig med tekniken. De är också väldigt fina. Det år att göra skiktade drinkar alkoholfria, men vanligtvis gör man dem med alkohol eftersom spriten bidrar till ett lager.

Tips på skiktade drinkar:

Cocktails

Många tycker att det är svårt att förstå skillnaden på cocktails, drinkar och groggar. Det som sticker ut för just cocktails är att de är starkare än vanliga drinkar och att de oftast serveras i ett lägre glas. Cocktails är inte för dig som föredrar söta drinkar, utan detta är en mer ”mogen” dryck där man ofta kombinerar spritsorter med någon ytterligare smak och lite is. Det finns olika typer av cocktails, bland annat long drinks och short drinks.

Tropiska drinkar

Drinkredskap du behöver

För att blanda drinkar hemma behöver du inte bara rätt ingredienser, utan också rätt drinkredskap. I vissa fall klarar du dig bra utan redskap men för att få bästa möjliga resultat skulle jag råda dig att i alla fall köpa grundläggande drinkredskap som passar till de flesta drinkar hemma.

Tips på drinkredskap:

Goda drinkar på krogen

Nu när jag gett dig lite tips på drinkar att blanda hemma så tänkte jag även ge lite tips på goda drinkar på krogen. Är det någon mer än jag som är trött på att bara dricka öl, vin eller cider när man är ute? Drinkarna på krogen är dock oftast väldigt dyra, men jag kan tycka att det är värt att köpa någon då och då. Här är mina favoritdrinkar på krogen:

  • Mojito – finns oftast i olika smaker
  • Strawberry daiquiri – en svalkande drink
  • Hugo – supergod drink för er som gillar fläder och bubbel
  • Gin och tonic – alltid ett säkert kort
  • Rosa Pantern – smakar som milkshake, mums!